Secret Mill

Interregnes. 21/7 - 4/8

20 July 2024

Interregnes

Xavier González Arnau

Les vastes pintures romàntiques del món natural d’aquest artista ens regalen l’espai de contemplació a la pau del ‘Mill’.

Horari

Juliol/Agost

Del 21 de juliol al 4 d’agost de 2024 ambdós inclosos.

Tardes (17:00 - 21:00).

Sempre amb cita prèvia.

CATÀLEG

RESERVA VISITA

Exposició

Quan arriba la calor a l’Empordà, la nostra propera exposició capta el món natural aspre i desordenat, bellament caòtic, cobert, brillant de vida.

Xavier González Arnau, pintor autodidacte i itinerant, s’ha deixat portar pels vents de la vida a Barcelona, Berlín, Itàlia o Nova York, deixant obres d’art al seu pas. Ha vingut a descansar al Baix Empordà, on viu en un paller envoltat de natura, i on crea les seves pintures immenses, viscerals i vives entre flora i fauna; entre animals, inclosos els seus propis cavalls.

González Arnau és un pintor de pintor, en certa manera torna a visitar els clàssics catalans del segle XIX com Modest Urgell, a qui venera, Joaquim Vayreda o Francesc Gimeno i alhora compta amb la força d’Anselm Kiefer i dels pintors del segle XX. Aquesta barreja el fa extremadament únic ara mateix a l’escena artística nacional.

Xavier està el més lluny possible del món digital. S’allunya del món civilitzat i capta la natura pura; o potser és millor dir que el deixa fluir per ell. L’espectador pot enfonsar-se en les seves pintures mitjançant la contemplació, la connexió directa, el descobriment de detalls que creixen de prop i beure-hi el conjunt quan s’exhibeix en un espai que permeti una distància suficient de les obres. ; un espai com Secret Mill.

RESERVA VISITA